Δες τα φίλτρα
Ο Θεμιστοκλής απαντά για την Ουρολοίμωξη :
Η ουρολοίμωξη είναι κολλητική;
Οι ουρολοιμώξεις δεν είναι μεταδοτικές ούτε σεξουαλικά μεταδιδόμενες –δηλαδή δεν μπορείτε να τις κολλήσετε από άλλο άτομο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σεξουαλικοί σύντροφοι ενός ατόμου με ουρολοίμωξη δεν χρειάζονται θεραπεία. Όπως και να ‘χει μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς προφυλακτικό.
Ποια είναι τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης;
Αν λοιπόν:
Αν απαντάς Ναι σε όλα, μάλλον έχεις ουρολοίμωξη.
Πώς αντιμετωπίζεται η ουρολοίμωξη;
Αρχικά κάνεις μια καλλιέργεια ούρων. Από την καλλιέργεια προκύπτει το αντιβιόγραμμα και βάσει του αντιβιογράμματος γίνεται επιλογή του κατάλληλου αντιβιοτικού. Εύκολο έτσι; Αν δεν θες με τίποτα αντιβίωση μπορείς να δοκιμάσεις εναλλακτικά μια ενδεικτική θεραπεία με συμπληρώματα διατροφής. Μην ξεχάσεις όταν τελειώσει η αγωγή να ξανακάνεις εξέταση ούρων για να βεβαιωθείς ότι έφυγε το μικρόβιο.
Τι να κάνω για να αποφύγω την ουρολοίμωξη;
Για έξτρα tips και λεπτομέρειες μην ξεχάσεις να δεις το βίντεο για την ουρολοίμωξη
Ουρολοίμωξη ή μύκητες στον κόλπο, πως τα ξεχωρίζω;
Ένας εύκολος τρόπος είναι από τα συμπτώματα τα οποία είναι κάπως διαφορετικά. Στην ουρολοίμωξη ίσως παρατηρήσεις κατά την ούρηση ανεξήγητη παρουσία αίματος, πόνο ή τσούξιμο, ίσως παρατηρήσεις συχνοουρία, έντομη οσμή στα ούρα, τα οποία μπορεί να είναι και θολά και ίσως παρατηρήσεις πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα ή τα πλευρά.
Οι μυκητιάσεις από την άλλη χαρακτηρίζονται συνήθως από κνησμό, αίσθημα καύσου και οίδημα στον κόλπο και το αιδοίο, πόνο κατά την επαφή ή την ούρηση και άσπρες άοσμες εκκρίσεις. Μάθε περισσότερα στο βίντεο για τις κολπίτιδες και τις ουρολοιμώξεις.
Τι προϊοντα να πάρω για την ουρολοίμωξη;
Κάτω από το βίντεο θα βρεις τις προτάσεις μου σε προϊόντα για πρόληψη και αντιμετώπιση ουρολοίμωξης.