Ποιος Είμαι

Είμαι ο Θεμιστοκλής Τσίτσος, είμαι Φαρμακοποιός και μιλάω απλά για:

Φάρμακα

Βιταμίνες

Skincare

Αυτοφροντίδα

 

 

Πώς ξεκίνησα

 

Το 2008 κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ φοίτησα για 6 μήνες στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus όπου ξεκίνησα να μελετώ νέους τρόπους βελτίωσης της διαχείρισης του ασθενή στο φαρμακείο. Συνέχισα να ταξιδεύω, να παρατηρώ τα προβλήματα γύρω μου σε σχέση με τα φάρμακα, να ακούω τις σκέψεις και τις ανάγκες του κόσμου και να αναζητώ λύσεις.

biophoto

Με απασχολούσαν πάντα:

Η παραπληροφόρηση

και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κοινότητα των επαγγελματιών υγείας

Οι ανησυχίες

για το αν κανείς χρειάζεται τελικά να πάρει φάρμακο ή όχι

Ο φόβος

για το τι προκαλούν και για το αν είναι επικίνδυνα

Το στίγμα 

που δυστυχώς ακόμη υπάρχει αν κάποιος παίρνει φάρμακα

Το χάος με τα συμπληρώματα διατροφής

Κάνουν τίποτα τελικά; Κι αν ναι, τι χρειάζεσαι, πώς να το πάρεις και για πόσο καιρό;

Η συμμόρφωση του ασθενή στο σπίτι

 1ας στους 2 ανθρώπους με χρόνια νόσο δεν παίρνει τα φάρμακά του σωστά

Φοβόμαστε κάτι όταν δεν το καταλαβαίνουμε

Το πρώτο βίντεο, το TEDx και οι βραβεύσεις

 

▪︎ Τον Φεβρουάριο του 2020 έγινα ο πρώτος Έλληνας φαρμακοποιός που δημοσίευσε εκπαιδευτικό βίντεο στο YouTube για τα φάρμακα. Έκτοτε αδιάκοπα κάθε Πέμπτη δημοσιεύεται ένα νέο βίντεο και σήμερα ξεπερνούν σε αριθμό τα 220. Έχουμε δρόμο μέχρι τα 1.000.

 

▪︎ Ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2021, έρχεται το τιμητικό κάλεσμα από το Athens Science Festival της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, όπου βρίσκομαι πλάι στον ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια. Τα πόδια μου έτρεμαν λίγο, αλλά άντεξα.

1st video

▪︎ Το καλοκαίρι του 2021 βραβεύομαι στα Healthcare Business Awards για την καινοτομία της ψηφιακής ενημέρωσης και της ολοκληρωμένης φροντίδας των ασθενών. Εδώ κι αν έτρεμαν.

 

▪︎ Και που να ήξερα ότι τoν Γενάρη του 2022 θα βρισκόμουν στο TedXAthens. Μαζί παράγουμε 5 βίντεο με θέμα τις πιο συχνές ερωτήσεις που πάντα ήθελες να κάνεις στον Φαρμακοποιό σου. Ένας μεγάλος στόχος επετεύχθη.

 

▪︎ Εμφανίσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και συνεντεύξεις. Ξεχωρίζω εκείνες σε Athens Voice, ΝΕΑ & ΕΡΤ.

tedx

Τα KITs, το Pillbox, το e-shop και η κοινωνική προσφορά

 

▪︎ Αρχές του 2022 ξεκινώ τη δράση #ΝαΤαΧαπιαΜου. Θυμώνω όταν μου στέλνουν μηνύματα όπως: "ντρέπομαι επειδή παίρνω φάρμακα” ή “τα παίρνω κρυφά για να μην με δουν". Τα φάρμακα δεν είναι ταμπού. Σε προσκαλώ να δείξεις τα φάρμακά σου #ΝαΤαΧαπιαΜου για να αφαιρέσουμε επιτέλους το στίγμα γύρω από αυτά. 

 

▪︎ Φτάνουμε στον Οκτώβριο του 2022 όπου ιδρύω το themistoklistsitsos.gr. Πέρα από e-pharmacy στοχεύω να γίνει μια εγκυκλοπαίδεια της υγείας. Για ό,τι πρόβλημα σε απασχολεί εδώ μπορείς να ενημερώνεσαι σύντομα, εύληπτα και έγκυρα. Βλέπεις το βίντεο ή διαβάζεις το σχετικό άρθρο που έχω γράψει ο ίδιος ερευνώντας και αναλύοντας την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία· και φυσικά βλέπεις και τις αντίστοιχες επιλεκτικές προτάσεις σε προϊόντα. Ο Θεμιστοκλής προτείνει. Εύκολο; 

 

▪︎ Για τον ίδιο λόγο δημιουργώ και τα Χάπι ΚΙΤς by Θεμιστοκλής. Είναι συνδυασμοί προϊόντων βασισμένοι σε κλινικές μελέτες για συχνές καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν, όπως αϋπνία, αδυνάτισμα, ημικρανία, στυτική δυσλειτουργία. Πάνω 2.500 άνθρωποι έχουν βρει λύση με τα KITs. Εσύ; 🤓

tahapiamou

▪︎ Κάπου εκεί νομίζω γεννήθηκε και η ιδέα για το Pillbox. Γιατί αυτά τα κουτάκια στα οποία αποθηκεύουμε τα φάρμακα να είναι τόσο άσχημα - και πλαστικά; Δεν σε εμπνέουν! Σχεδιάζουμε με τη συνεργάτιδά μου και αρχιτέκτονα Άρτεμις Σιέρρα το Pillbox #ΕίμαιΧάπι από το μηδέν. Πλέον θα το βρεις σε 9 χρώματα για να ταιριάζει με όλα και είναι κατασκευασμένο από food grade silicone για να το ζουλάς. Τώρα είμαι σίγουρος ότι σε εμπνέουν! 

 

▪︎ Και επειδή όταν δίνεις πρώτα ολοκληρώνεσαι και μετά βοηθάς, αποφάσισα το 7% των εσόδων από τα Pillboxes να πηγαίνει στο GIVMED, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εξασφαλίζει την πρόσβαση ευπαθών ομάδων σε φάρμακα που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον με το GIVMED συνεργαζόμαστε από το 2018 και συνολικά έχουμε δωρίσει μέσω του Φαρμακείου Τσίτσου φάρμακα συνολικής αξίας άνω των 10.000€.

pillbox

Τα Όχι και τα Ναι

 

▪︎ Η αναγνώριση των δράσεών μου αρχίζει και φαίνεται πιο έντονα. Το 2023 μου προτείνουν να συμμετάσχω σε καθημερινό talk show για την υγεία στον Ant1. Λέω όχι. Μου προτείνουν να γράψω βιβλίο από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Λέω όχι. Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Όχι ακόμη λοιπόν. 

 

▪︎ Τα μηνύματα που δέχομαι καθημερινά στα social media πληθαίνουν επικίνδυνα: “Ωραία τα λες στα βίντεο, πες μου όμως εγώ τι να πάρω;” Συνεχίζω στα όχι, γιατί αρνούμαι να δώσω πρόχειρες και μη ασφαλείς απαντήσεις μέσω μηνυμάτων. Θέλει χρόνο, ανάλυση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Γι’ αυτό ξεκινώ την υπηρεσία τηλεφωνικής καθοδήγησης Συμβουλές on demand. Επιλέγω υπεύθυνα για εσένα τα προϊόντα που χρειάζεσαι με βάση το ιστορικό σου και τις ανάγκες σου. Όπου κι αν είσαι. Περισσότεροι από 1.500 φανατικοί με εμπιστεύονται για τηλεφωνική καθοδήγηση 1-1 παγκοσμίως. 

 

▪︎ Αν είσαι κοντά στην Κηφισιά, έλα! Θα με βρεις καθημερινά πίσω και μπροστά από τον πάγκο του Φαρμακείου Τσίτσου. Από το 2012 που ανέλαβα τη διοίκηση από τη μητέρα μου, δύσκολα θα πω όχι σε κάτι αν με ρωτήσεις. 

συμβουλές On demand

"Ευαίσθητη περιοχή" σου είναι και η ψυχή σου, ίσως περισσότερο

Το μεγάλο όνειρο 

 

Ένα όνειρό μου είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά στα σχολεία για την πραγματική θέση του φαρμάκου στην κοινωνία. Πες με ρομαντικό, αυτός είμαι. Μέχρι τότε, θα συνεχίσω να κάνω βίντεο και να προσπαθώ για αυτό. 

 

Ακολούθησέ με σε Instagram, Facebook, TikTok και YouTube και εγγράψου στα εβδομαδιαία νέα μου μέσω newsletter.

Εσύ είσαι στο Χάπι Newsletter

Κάλεσε το Θεμιστοκλή
να μιλήσει στην επόμενη
εκδήλωσή σου.

Δέχομαι τους Όρους χρήσης *