08 Οκτ 2020
Κατάθλιψη | Αντικαταθλιπτικά Χάπια – Tips και Συμβουλές

Θα μοιραστώ μαζί σου τα καλύτερα TIPS σχετικά με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Θα μοιραστώ μαζί σου τα καλύτερα TIPS σχετικά με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Σε αυτό το Χάπι βίντεο θα μιλήσουμε για την κατάθλιψη ένα θέμα ταμπού. Και θα μοιραστώ μαζί σου τα καλύτερα TIPS σχετικά με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Δες το βίντεο μέχρι το τέλος για να γίνεις Χάπι expert. 

Ξέρω ότι κατά βάθος είσαι Χάπι κι αν αυτή τη στιγμή δεν νιώθεις όπως θα ήθελες, εγώ πιστεύω στις δυνατότητές σου. Μπορείς να γίνεις Χάπι ξανά.

Ας εξηγήσουμε τι συμβαίνει στην πράξη κατά την κατάθλιψη.

Όλοι μας έχουμε κακές μέρες, μέρες που ξυπνάμε και είμαστε στις μαύρες μας, νιώθουμε θλιμμένοι, χωρίς ενέργεια, κάνουμε αρνητικές σκέψεις και μας φταίνε όλα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Όταν όμως αυτό το μοτίβο αρχίζει και επαναλαμβάνεται κάθε μέρα για περισσότερο από 2 εβδομάδες, όταν μας δημιουργεί δυσλειτουργία και δεν βρίσκουμε ευχαρίστηση σε τίποτα τότε θα πρέπει να μας κινητοποιήσει. Αξίζει να επισημάνουμε πως τα συμπτώματα εκτείνονται σε όλο το φάσμα δηλαδή κάποιος με κατάθλιψη μπορεί για παράδειγμα να τρώει υπερβολικά ή καθόλου. Αντίστοιχα να κοιμάται υπερβολικά ή καθόλου. Κατάθλιψη δεν σημαίνει αρνητική προσωπικότητα ούτε είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι μια νόσος από την οποία πάσχουν περισσότεροι από 250 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στην αυτοκτονία. Το καλό νέο είναι ότι αντιμετωπίζεται! Εστιάζουμε στα θετικά πάντα.

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά λοιπόν εκείνο που προέχει είναι να μιλήσεις. Να προσεγγίσεις έναν επαγγελματία υγείας ώστε να βρεθεί η πιο αποτελεσματική θεραπεία για σένα. Δηλαδή να γίνεις ξανά παραγωγικός και κοινωνικός, να αποκτήσεις όρεξη για ζωή και να αποφευχθούν τυχόν υποτροπές. Δηλαδή να γίνεις Χάπι και να παραμείνεις. 

Η ψυχοθεραπεία παράλληλα με τα φάρμακα αποτελούν την πιο συνηθισμένη οδό. 

Ανακάλυψε τα αγαπημένα μου Συμπληρώματα Διατροφής για Κατάθλιψη και Βελτίωση Διάθεσης και Ψυχικής Υγείας

Υπάρχουν διαφόρων τύπων αντικαταθλιπτικά. Διαφορετικές ουσίες σε διαφορετική δόση. Γι αυτό το λόγο σου έχω συγκεντρώσει 8 super tips για τα αντικαταθλιπτικά για να τα παίρνεις σωστά και με ασφάλεια και ευθύς αμέσως θα σου τα παρουσιάσω:

Συμβουλές για Κατάθλιψη

TIP1. Ένα φάρμακο σε κάποιον δουλεύει σε κάποιον άλλο όχι. Το ίδιο ισχύει και για τη δοσολογία. Κάποιος χρειάζεται μικρή δόση κάποιος μεγαλύτερη. Το ίδιο ισχύει και για τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Το ότι ένα φάρμακο προκάλεσε σε κάποιον αύξηση βάρους που είναι μια συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια δεν σημαίνει ότι θα το προκαλέσει σε όλους. Συμπέρασμα: Σε κάθε άνθρωπο τα φάρμακα λειτουργούν διαφορετικά οπότε η επιλογή καθορίζεται από το γιατρό και μόνον από το γιατρό. Αν διψάς για γνώση δες και το βίντεο Ποια Φάρμακα προκαλούν Αύξηση Βάρους;

TIP2. Κατά τη θεραπεία δώσε σημασία σε πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι πιο Συχνές Ανεπιθύμητες Ενέργειες των Αντικαταθλιπτικών Φαρμάκων

Παρακολούθησέ τες. Οι 7 πιο συχνές είναι: ξηροστομία, υπνηλία και ανησυχία, καταστολή, αύξηση βάρους, απώλεια Libido ή σεξουαλική δυσλειτουργία, ναυτία & γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια, δυσκοιλιότητα), υπόταση. Ωστόσο οτιδήποτε νιώσεις σωματικά ή ψυχολογικά κατά την έναρξη της θεραπείας ή μετέπειτα είναι σημαντικό να το αναφέρεις. Για παράδειγμα η σιταλοπράμη, ένα από τα πιο κοινά αντικαταθλιπτικά, μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, οπότε συχνά στην έναρξη της θεραπείας συμπληρώνουμε με ένα υπναγωγό.

Δες κι άλλα προϊόντα για Αϋπνία.

Αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες επιμείνουν και είναι ενοχλητικές συνήθως σε συνεννόηση με τον ιατρό προχωρούμε σε αλλαγή φαρμάκου. Να τονίσω σε αυτό το σημείο τη σημασία της σχέσης οφέλους-κινδύνου. Δηλαδή ζυγίζουμε το καλό που θα πάρουμε τελικά από το φάρμακο συγκριτικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειές του που και ελεγχόμενες είναι και δεν αξίζει να μας φοβίζουν. 

Μην ξεχάσεις να δεις και τα άλλα δυο special βίντεο για την κατάθλιψη. Ένα με τις προτάσεις μου σε συμπληρώματα διατροφής και ένα με συμβουλές για ψυχική υγεία. Είπαμε, για να γίνεις Χάπι expert. 

Επιστρέφουμε στο πρόγραμμά μας. Αντικαταθλιπτικά χάπια TIPS συνέχεια.

Ας περάσει στη σκηνή το TIP3.Τα αντικαταθλιπτικά δεν προκαλούν εξάρτηση ούτε είναι εθιστικά. Να κι ένας μύθος που καταρρίπτεται. 

TIP4. ΜΗΝ ξεχνάς να τα πάρεις.

Θα σε βοηθούσε να τα λαμβάνεις ίδια ώρα κάθε μέρα και να το συνδέσεις με μια συνήθειά σου, όπως για παράδειγμα μετά το πλύσιμο των δοντιών. extra tip: Να έχεις μια εβδομαδιαία θήκη χαπιών ώστε να το παρακολουθείς ευκολότερα. 

TIP5. ΜΗΝ μειώνεις τη δόση των φαρμάκων μόνος σου ακόμη κι αν νιώθεις καλύτερα. Η αντικαταθλιπτική αγωγή διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες και ο λόγος είναι ξεκάθαρος: Και βελτίωση να βλέπεις, αν τα σταματήσεις πριν την ώρα τους υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης.

TIP6. ΜΗΝ τα διακόπτεις απότομα, μόνος σου. Τι κι αν είναι ολοφάνερο ότι δεν σε βοηθούν. Να θυμάσαι πως τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά τις πρώτες 4-6 εβδομάδες, γίνεται επομένως αντιληπτό ότι χρειάζεται υπομονή. Σε γενικές γραμμές πάντως η αποτελεσματικότητά τους παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

TIP7. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις φάρμακο κατά τη διάρκεια της αγωγής είτε όπως είπαμε λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών είτε γιατί δυστυχώς δεν δουλεύει σε εσένα. Είναι πιθανό επίσης να χρειαστείς περισσότερα φάρμακα από ένα για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σε προβληματίζει. Για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί.

TIP8. Τι θα συμβεί αν δεν παίρνεις σωστά τα αντικαταθλιπτικά ή τα διακόψεις απότομα; Προφανώς δεν θα λειτουργήσει η θεραπεία και επηρεάζεται η ποιότητα ζωής. Πέρα από αυτό όμως είναι πιθανό να ζητηθούν περιττές εξετάσεις και περιττά φάρμακα για να αντιμετωπιστούν οι όποιες προβληματικές καταστάσεις ή να θεωρηθεί εσφαλμένα υποτροπή της κατάθλιψης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάνεις την εμπιστοσύνη σου στο φάρμακο, κάτι που δεν το θέλουμε.

Αυτό ήταν! Να θυμάσαι πως η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και μπορείς να τα καταφέρεις. Κρύβεις μέσα σου πολύ περισσότερη δύναμη από όση φαντάζεσαι και ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως μας είναι πιο δύσκολο να ζητήσουμε βοήθεια την στιγμή που την χρειαζόμαστε περισσότερο. Αλλά τη χρειαζόμαστε. Μην ξεχάσεις να δεις και το βίντεο για τα συμπληρώματα διατροφής για κατάθλιψη αλλά και το βίντεο με τις συμβουλές για βελτίωση της ψυχικής υγείας. Για να είσαι Χάπι expert. 

Themistoklis Tsitsos
Ο Θεμιστοκλής Τσίτσος ως YouTuber, είναι ο δημιουργός του μεγαλύτερου καναλιού για φάρμακα στην Ελλάδα και ιδρυτής της πρωτοβουλίας #ΕίμαιΧάπι, με την οποία διαδίδει το χαμόγελο και την αισιοδοξία υποστηρίζοντας τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό GIVMED.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ON DEMAND

Επιλέγω υπεύθυνα για εσένα τα προϊόντα που χρειάζεσαι με βάση το ιστορικό σου και τις ανάγκες σου. Όπου κι αν είσαι.