Δες τα φίλτρα
Ο Θεμιστοκλής απαντά για τον ψευδάργυρο:
Ο ψευδάργυρος βοηθάει στο Ανοσοποιητικό;
Το σώμα μας έχει ανάγκη τον ψευδάργυρο για να αντισταθεί στις ασθένειες.
Ο ψευδάργυρος υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού, γι αυτό ακόμα και η ήπια έλλειψή του μπορεί να επιβραδύνει την ανοσοαπόκριση. Επιστημονικά ευρήματα τονίζουν ότι η λήψη ψευδαργύρου εντός των πρώτων 24 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος είναι ικανή να μειώσει τη διάρκεια και την έντασή τους.
Ωστόσο, τα δεδομένα ότι λειτουργεί και προληπτικά είναι ελλιπή. Οπότε ναι, φρόντισε να έχεις επάρκεια ψευδαργύρου όχι απαραίτητα για να μην κολλήσεις, αλλά για να είσαι πιο ανθεκτικός αν κολλήσεις κάποια λοίμωξη από βακτήρια ή ιούς.
Άλλα οφέλη από τον ψευδάργυρο;
Ποιες τροφές είναι καλές πηγές Ψευδαργύρου;
Πώς θα καταλάβω ότι έχω έλλειψη Ψευδαργύρου;
Συμπτώματα έλλειψης ψευδαργύρου:
Ποιες είναι οι συνιστώμενες Δοσολογίες Ψευδαργύρου;
H συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι: 8mg για τις γυναίκες και 11mg για τους άνδρες. Κάποιες καταστάσεις ίσως μεγαλώσουν τις ανάγκες σου για ψευδάργυρο πάντως καλό είναι να μην ξεπερνιούνται τα 40mg ημερησίως και να μην γίνεται κατανάλωση ψευδαργύρου για παρατεταμένη χρήση χωρίς ιατρική επίβλεψη. Αυτό γιατί ο ψευδάργυρος δύναται να μειώσει το ποσοστό χαλκού που απορροφά το σώμα και η μειωμένη απορρόφηση χαλκού είναι σε θέση να προκαλέσει αναιμία και άλλα
Υπάρχουν παρενέργειες αν πάρω Ψευδάργυρο;
Σαν παρενέργεια σε μερικούς ανθρώπους, ο ψευδάργυρος προκαλεί ναυτία, έμετο, διάρροια, μεταλλική γεύση, μα μη σκας, όλα έχουν παρενέργειες - και το πολύ νερό φέρνει κατούρημα.
Τι προϊόντα σε συμπλήρωμα διατροφής με ψευδάργυρο να επιλέξω;
3 μορφές χηλικού ψευδαργύρου σου έχω ξεχωρίσει: κιτρικός, πικολινικός, γλυκονικός. Αναζήτησε τις συγκεκριμένες προτάσεις μου κάτω από το βίντεο για τον ψευδάργυρο.