07 Ιουλ 2022
Πώς Μετράω το Σάκχαρό μου στο Σπίτι

Σήμερα θα δούμε βήμα-βήμα πώς να το κάνεις στο σπίτι σωστά και με ασφάλεια. Για πάμε!

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Σήμερα θα δούμε βήμα-βήμα πώς να το κάνεις στο σπίτι σωστά και με ασφάλεια. Για πάμε!

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Πώς μετράω σωστά το Σάκχαρο στο Σπίτι; Για αυτομέτρηση, παρακολούθηση και διαχείριση της γλυκόζης αίματος...

Σήμερα θα μετρήσουμε ζάχαρο. 
Θα δούμε βήμα-βήμα πώς να το κάνεις στο σπίτι σωστά και με ασφάλεια. Λοιπόν για τη μέτρηση θα χρειαστείς έναν μετρητή - το λεγόμενο μηχανάκι-, αυτό εδώ είναι το τσαντάκι του για να το πηγαίνεις βόλτα, ταινίες μέτρησης, να τες, το στυλό ή αλλιώς συσκευή τρυπήματος, μια βελόνα - έχει και χρώματα- και μπαμπακάκι.

Θα τα τοποθετήσω κατά ομάδες: για τρύπημα, για μέτρηση.

Πάμε μπάνιο τώρα. Οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο δέρμα μου μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της μέτρησης και δεν το θέλουμε. Για αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιώ αντισηπτικά μαντηλάκια. Σαπουνίζω, ξεπλενω, στεγνώνω. 

Προχωράμε, συσκευή τρυπήματος. 

Απασφαλίζω, ανοίγω, βελόνα - Άλεξ διάλεξε ένα χρώμα -, τοποθετώ, κλακ, βγάζω καπάκι, κουμπώνω, ασφαλίζω, ρυθμίζω το βάθος τρυπήματος που επιθυμώ - το 1 είναι για το πιο ρηχό τρύπημα, το 5 είναι για το πιο βαθύ τρύπημα - οπλίζω. Κι έτοιμο το τρυπητήρι. 
TIP. χρησιμοποιώ κάθε φορά νέα βελόνα στη συσκευή τρυπήματος. Όχι μόνο για να αποφύγω πιθανή μόλυνση, μια νέα βελόνα είναι πιο φρέσκια και πονάει λιγότερο. 
Α! Το καπάκι της βελόνας το κρατάω για μετά, θα δεις. 

Πάμε τώρα στο μετρητή μας. 

Ανοίγω το κουτάκι. Παίρνω μια ταινία και προσέχω να μην αγγίξω το σημείο στο οποίο θα μπει το αίμα. Τη θηλυκώνω στο μετρητή μας και όπως βλέπεις ανοίγει αυτόματα. Πανέξυπνος είναι. Το αφήνω εδώ. Θα περιμένει.

Στάδιο τρυπήματος. 

Έχω ήδη οπλίσει. Θα ξανα οπλίσω. Χωρίς λόγο. 
Και 1 TIP για να πονέσω λιγότερο. 
Τρίβω το δάχτυλο που θα μετρηθώ για να πετύχω καλύτερη αιμάτωση στην περιοχή, απλά το τρίβω. Πατάω κουμπάκι, το απολαμβάνω, πιέζω λιγάκι και χαρίζω τρυφερά στο άκρο της ταινίας μια σταγόνα μου. Ποιητικό. Αυτό το “54321” σημαίνει ότι απορροφήθηκε όσο χρειαζόταν.

Αν για κάποιο λόγο δεν συνέβη αυτό, αν δεν πήρες αρκετή ποσότητα αίματος για να γίνει η μέτρηση, μη σκας. Υπάρχουν μετρητές που σου δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Χωρίς να χρειάζεται να τρυπηθείς ξανά και με την ίδια ταινία μέτρησης μπορείς να ξαναδοκιμάσεις. Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ανακάλυψε φυτικά Συμπληρώματα Διατροφής για Διαβήτη-Σάκχαρο και Ταινίες Μέτρησης Σακχάρου.

Και με τούτα και με ‘κείνα έχουμε αποτέλεσμα. Βουαλά. 
Και μπορούμε να το έχουμε και στο κινητό μας! Αχα. Οι περισσότερες εταιρείες πλέον προσφέρουν δωρεάν application. Έτσι κρατάς ημερολόγιο - βασικά μετά τη σύζευξη μόνο του δημιουργείται το ημερολόγιο, αυτόματα - και σε βοηθάει να αναγνωρίσεις μοτίβα και να προδιορίσεις τις πιθανές αιτίες που σου προκαλούν υπεργλυκαιμία ή υπογλυκαιμία. Και όλα αυτά με ένα κλικ τα κοινοποιείς στο γιατρό σου. Εύκολο.

Που είχαμε μείνει; Στεγνώνω με το μπαμπακάκι, απορρίπτω ταινία, βάζω το καπάκι που είχα κρατήσει στη βελόνα και…

Κλείνοντας κάποια βασικά: Κάθε μετρητής χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία και προσφέρει διαφορετικά επίπεδα ακρίβειας και αξιοπιστίας. Δεν είναι όλοι ίδιοι. 
Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν συγκρίνουμε μετρήσεις από διαφορετικούς μετρητές. Έχουμε έναν μετρητή, τον αγαπάμε, μας αγαπάει και κάνουμε τη δουλειά μας. Το να συγκρίνεις και να παίρνεις το μέσο όρο Χάπι μου δεν σιγουρεύει το αποτέλεσμά σου, το μπερδεύει. 

Αυτό ήταν! Η μέτρηση είναι η ευκαιρία που έχεις να διαχειριστείς καλύτερα το διαβήτη. Εγώ μετρήθηκα. Εσύ; 

Δες και το βίντεο Διαβητικό Πόδι Και Πώς Αντιμετωπίζεται

Themistoklis Tsitsos
Ο Θεμιστοκλής Τσίτσος ως YouTuber, είναι ο δημιουργός του μεγαλύτερου καναλιού για φάρμακα στην Ελλάδα και ιδρυτής της πρωτοβουλίας #ΕίμαιΧάπι, με την οποία διαδίδει το χαμόγελο και την αισιοδοξία υποστηρίζοντας τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό GIVMED.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ON DEMAND

Επιλέγω υπεύθυνα για εσένα τα προϊόντα που χρειάζεσαι με βάση το ιστορικό σου και τις ανάγκες σου. Όπου κι αν είσαι.