Νέα οδηγία Ευρωπαϊκής Ένωσης "σταδιακή κατάργηση" προϊόντων ρετινόλης. Τι ισχύει τελικά;
Νέα οδηγία Ευρωπαϊκής Ένωσης "σταδιακή κατάργηση" προϊόντων ρετινόλης. Τι ισχύει τελικά;
Καταργείται η Ρετινόλη;
"Νέα οδηγία Ευρωπαϊκής Ένωσης σταδιακή κατάργηση προϊόντων ρετινόλης. Συμπέρασμα προσοχή από που ενημερωνόμαστε. Καλή η πλάκα αλλά…" Αυτό μου έστειλε μια έγραψε μια διαδικτυακή φίλη. Ακριβώς αυτό θα πω και εγώ. Προσοχή από που ενημερωνόμαστε. Γιατί μάλλον φίλη μου δεν στα έχουν πει καλά.
Η επιστημονική επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτών δεν κατήργησε τη ρετινόλη, γιατί κατέληξε ότι η χρήση της είναι συνήθως ασφαλής. Περιορισμούς έθεσε και κάποια όρια στη χρήση της. Συγκεκριμένα έθεσε ανώτατο όριο μέχρι συγκεντρώσεις 0,05% στα προϊόντα σώματος και 0,3% στα προϊόντα προσώπου και χεριών.
Και γιατί το έκανε αυτό;
Γιατί θεωρεί ότι το 5% του συνολικού πληθυσμού μας κινδυνεύει να υπερβεί το ανώτατο όριο πρόσληψης βιταμίνης Α. Θυμίζω η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο βιταμίνης Α. Το πρόβλημα λοιπόν πρακτικά δεν είναι στα προϊόντα ρετινόλης, αλλά στη συνολική κατανάλωση βιταμίνης Α – μέσω τροφών, συμπληρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων. Αυτό πρέπει να έχουμε στο νου μας και εννοείται ότι εγώ θα συνεχίσω να προτείνω ρετινόλη. Γράψε μου στα σχόλια αν κι εσύ θα συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς.
Μάθε περισσότερα στο βίντεο Ρετινόλη | Μύθοι & Αλήθειες και ανακάλυψε τα αγαπημένα μου Προϊόντα με Ρετινόλη