Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
08 Μαϊ 2020
Αδυνάτισμα, Ενεργοποίηση Μεταβολισμού & Απώλεια Βάρους

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για ένα καυτό θέμα, το αδυνάτισμα. Θα δούμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας, να κάψουμε λίπος και να χάσουμε βάρος με τη βοήθεια της επιστήμης. Με 4 συμπληρώματα διατροφής, σωστά και με ασφάλεια. Είμαι σίγουρος ότι δεν περιμένεις να με ακούσεις να λέω για ένα μαγικό χαπάκι το οποίο θα το πάρεις και θα γίνεις μοντέλο.

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για ένα καυτό θέμα, το αδυνάτισμα. Θα δούμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας, να κάψουμε λίπος και να χάσουμε βάρος με τη βοήθεια της επιστήμης. Με 4 συμπληρώματα διατροφής, σωστά και με ασφάλεια. Είμαι σίγουρος ότι δεν περιμένεις να με ακούσεις να λέω για ένα μαγικό χαπάκι το οποίο θα το πάρεις και θα γίνεις μοντέλο. Αυτό που θα σου πω όμως είναι ότι το να μπεις στη διαδικασία μιας δίαιτας είναι από μόνο του ένα μεγάλο βήμα. Δεν είναι εύκολο να δεις τον εαυτό σου, να αποδεχτείς ότι δεν σου αρέσει και να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Θέλει θάρρος και είμαι περήφανος για ‘σένα που είσαι εδώ και βλέπεις αυτό το βίντεο για να κάνουμε αυτή την προσπάθεια μαζί. Αυτό σημαίνει πολλά για ‘σένα.  Πάμε να ξεκινήσουμε με ηθικό ακμαίο και ενθουσιασμό. Για πάμε!
Ωραία και πως ξεκινάω; 
Έχεις ήδη ξεκινήσει. 

Και τι να πάρω από το φαρμακείο; 

Γι’ αυτό είμαι δώ.

Πρώτα απ’ όλα να θυμάσαι ότι πριν ξεκινήσεις μια δίαιτα είναι βασικό να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου από ό,τι δεν χρειάζεται, να αποβάλεις την περίσσεια υγρών και να προετοιμαστείς για μια δίαιτα. Δες σε προηγούμενο βίντεο πώς μπορείς να κάνεις αποτοξίνωση σωστά. Τώρα, ακόμη κι αν έχεις εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά σου και μπράβου σου και ακόμη κι αν έχεις βρει το κατάλληλο για ‘σενα πρόγραμμα δίαιτας η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές κάπου το χάνουμε, κάτι δεν πάει καλά και κάτι μας φταίει. Γι αυτό πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής, κατάλληλο, ποιοτικό και ασφαλές που θα ενισχύσει την απόδοση της προσπάθειάς σου και θα επιταχύνει και τη διαδικασία. Πιο γρήγορα πιο καλά αποτελέσματα.

Θα ξεκινήσουμε με την L-καρνιτίνη.

Η καρνιτίνη είναι ένα προϊόν βιοσύνθεσης που ανακαλύφθηκε το 1905 όταν οι Ρώσοι επιστήμονες Gulevich και Klimberg εκχύλισαν… Πολλή πληροφορία. L-Carnitine. Το L δηλώνει την ενεργή μορφή της καρνιτίνης. Βοηθά στο ρυθμό διαχείρισης του λίπους μέσα στον οργανισμό και στο μεταβολισμό του για την παραγωγή ενέργειας. Με άλλα λόγια έχει λιποδιαλυτική δράση και είναι ένας από τους πιο καλούς συμμάχους μας στην απώλεια βάρους. Και αφού παράγεται στον οργανισμό μας φυσιολογικά γιατί να την πάρω σε συμπλήρωμα; Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι όταν τα επίπεδα της L-καρνιτίνης αυξηθούν, θα αυξηθεί και η καύση λίπους στο σώμα. Να ένας λόγος. Για τις γυναίκες υπάρχουν κι άλλοι. Σε πολλές γυναίκες η ποσότητα L-καρνιτίνης που παράγεται μέσα στον οργανισμό είναι λιγότερη σε σχέση με τους άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες από τη φύση τους έχουν υψηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους  σε σχέση με τους άνδρες. Τι κρατάμε από αυτά τα δύο; Οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος και αρκετές φορές λιγότερη καρνιτίνη . Ναι αλλά η καρνιτίνη καίει λίπος. Εδώ υπάρχει πρόβλημα και ακριβώς εδώ λοιπόν βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής με καρνιτίνη αφού τονώνουν το μεταβολισμό, χωρίς όμως να επηρεάζουν το μυϊκό ιστό.

Πολύ βασικό, καίγεται λίπος και δεν χάνουμε μυς.

Στις περισσότερες δίαιτες εξπρές αυτό είναι το επικίνδυνο, ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα κιλά που θα χαθούν θα είναι μυϊκός ιστός και νερό και δυστυχώς ελάχιστο λίπος. Η καρνιτίνη διατηρεί το μυϊκό ιστό. Σαν δοσολογία μπορείς να πάρεις από 500mg έως 2gr γραμμάρια ημερησίως, σε υψηλές δόσεις πάρτην  3-4 φορές μέσα στη μέρα όχι όλη μαζί, γιατί αποβάλλεται με τα ούρα. Μπορείς να επιλέξεις και υγρή καρνιτίνη σε μπουκάλι ή αμπούλες. Έχε στο νου σου όμως ότι οι αμπούλες είναι χημική καρνιτίνη και όχι φυσική. Πάρτην καλύτερα με άδειο στομάχι 1 ώρα πριν το φαγητό για να έχεις καλύτερη απορρόφηση. Μια άλλη μορφή καρνιτίνης είναι και η acetyl-l-carnitine που εμφανίζει υψηλότερα επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας, αλλά κοστίζει και περισσότερο. 

Θα συνεχίσουμε με ένα βότανο.

Όχι ένα τυχαίο. Το νούμερο 1 σε πωλήσεις παγκοσμίως. Το πράσινο τσάι. Το περίμενες; Ω ναι! Έχει μελετηθεί διεξοδικά και είναι εξαιρετικά ασφαλές ως συμπλήρωμα διατροφής. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού οφείλει τη δράση του στην καφεΐνη και τις κατεχίνες, που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες επιταχύνουν σημαντικά το μεταβολισμό και τις καύσεις και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους. Όταν το παίρνεις ενώ ασκείσαι έχει παρατηρηθεί ότι προσφέρει αυξημένα αποτελέσματα στην καύση λίπους. Θα το βρεις σε ταμπλέτες, αναβράζοντα δισκία ή σταγόνες. Επιλογές για όλα τα γούστα. Για τις σταγόνες πριν τη χρήση ανακίνησε καλά το φιαλίδιο και στάξε 20-30 σε λίγο ζεστό νερό, πάρτο 2-3 φορές την ημέρα. Τώρα το πόσο ισχυρό είναι ένα σκεύασμα καθορίζεται από την περιεκτικότητά του σε κατεχίνες. Προσέχουμε να επιλέγουμε τιτλοδοτημένα σκευάσματα που να αποδίδουν τουλάχιστον 200-250 mg σε κατεχίνες για να πάρουμε και το μέγιστο όφελος. Φυσικά, μπορείς να βρεις πράσινο τσάι πολύ εύκολα και σε έτοιμο ρόφημα είτε να το φτιάξεις μόνος σου. Δεν είναι κακή λύση, αλλά μην περιμένεις από ένα ρόφημα να σου δώσει τα ίδια αποτελέσματα με ένα πιστοποιημένο φυσικό προϊόν φαρμακείου που σου αποδίδει 250mg σε κατεχίνες. Δική σου η επιλογή. 

Θέλω τώρα να σου μιλήσω για μια πολύ σημαντική ομάδα βιταμινών που δεν πρέπει να φεύγει ποτέ από δίπλα σου όταν ξεκινάς μια δίαιτα.

Πάρε αγκαλιά τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αυτό είναι ένα απαραίτητο σκεύασμα για άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Ας δούμε γιατί. Ο στόχος μια δίαιτας είναι το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο ή αλλιώς θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή να πάρουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε ή να καταναλώνουμε περισσότερες από αυτές που έχουμε λάβει. Οδηγώντας τον οργανισμό σε θερμιδικό έλλειμμα, τον οδηγούμε ουσιαστικά να κάψει λίπος, το οποίο αποτελεί και τις μεγαλύτερες αποθήκες ενέργειας στο σώμα μας. Για να το πετύχουμε αυτό συνήθως περιορίζουμε από τη διατροφή μας τροφές όπως μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, σιτηρά δηλαδή τις βασικότερες πηγές βιταμινών Β. Οι βιταμίνες αυτές όμως είναι απαραίτητες για έναν πλήρως λειτουργικό μεταβολισμό. Έχεις σκεφτεί γιατί η ζυγαριά έχει κολλήσει ενώ κάνεις όλα όσα πρέπει;

Μήπως τελικά σου λείπουν βιταμίνες Β;

Τα χαμηλά επίπεδα μιας ή περισσοτέρων από αυτές τις βιταμίνες δείχνουν ότι ο μεταβολισμός είναι προβληματικός και αυτό καθιστά και την απώλεια βάρους ακόμα πιο δύσκολη. Είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες και έτσι δεν μπορούν να αποθηκευτούν στον οργανισμό. Αποβάλλονται εύκολα με τον ιδρώτα και τα ούρα οπότε η αναπλήρωσή τους γίνεται ακόμη πιο απαραίτητη. Κάθε μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β είναι διαφορετική αλλά δρουν συνεργικά η μία με την άλλη. Οπότε για την ενίσχυση του μεταβολισμού προτίμησε ένα σκεύασμα που να έχει όλες τις Β μαζί σαν σύμπλεγμα και να είναι γρήγορης αποδέσμευσης. Συνήθως κυκλοφορούν ως B50 και Β100, η Β100 έχει τις ίδιες βιταμίνες στη διπλάσια δόση. Θα βρεις διάφορες μορφές, χάπι, κάψουλα, υγρό, οπότε σίγουρα κάποια θα σε ικανοποιεί, ενώ δεν έχει και τόση σημασία αν θα πάρεις τη Β με φαγητό ή όχι. 

Να προσθέσουμε κάτι εδώ, αν δεν έχεις αλλεργία στη σόγια σκέψου και την λεκιθίνη σαν επιλογή, καθώς είναι μια πολύ καλή πηγή συγκεκριμένων βιταμινών Β.

Αν ψάχνεις και για λιποδιαλύτη βρήκες τον άνθρωπό σου, έχει και αυτό το πλεονεκτήματα. Η λεκιθίνη είναι ένα 100% φυσικό προϊόν και είναι πλούσια στους λιποτροπικούς παράγοντες χολίνη και ινοσιτόλη. Διασπά τα λίπη, τα μεταβολίζει, εμποδίζει τη συσσώρευσή τους στον οργανισμό και παράγει ενέργεια. Τι καλύτερο; Για να έχεις αποτελέσματα να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι αρκετες κάψουλες λεκιθίνης μέσα στη μέρα, 2 μετά από κάθε γεύμα με συνήθη δόση τις 6 ημερησίως. Μην τρομάζεις όμως είναι μικρού μεγέθους και εύκολες στην κατάποση. Μόνο πρόσεξε την πηγή της λεκιθίνης να είναι από σόγια πιστοποιημένης προέλευσης. Για τους πιο απαιτητικούς όπως λέμε πάντα υπάρχουν και οι φόρμουλες. Μπορείς να επιλέξεις μια φόρμουλα κατάλληλη για τις ανάγκες σου που δρα με συνέργειες συστατικών σε πολλά επίπεδα στον οργανισμό και πολλές φορές αποδίδει καλύτερα στο αδυνάτισμα. Με τη σωστή καθοδήγηση πάντα. Τελειώσαμε. Μήπως χάθηκες; Δεν νομίζω.

Βρες ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που να σου ταιριάζει και βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου. Πάρε τα σωστά συμπληρώματα διατροφής, L-carnitine, Πράσινο τσάι,  Βιταμίνες B, Λεκιθίνη, είδαμε πόσο σημαντικά είναι και γιατί κάνουν τη διαφορά. Μην ξεχάσεις να δεις και το βίντεο της αποτοξίνωσης για να προετοιμαστείς κατάλληλα. Τώρα πια έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να αδυνατίσεις σωστά. Όχι για να εντυπωσιάσεις τους άλλους αλλά για να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου και να νιώσεις πιο Υγιής. Μπορείς, όλα εδώ είναι. Πίστεψέ το και ξεκίνα κι εγώ είμαι μαζί σου. Έλα να με βρεις στα social media και κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο youtube. Κάνε τώρα, σε βλέπω. Μέχρι το επόμενο βίντεο να φροντίζεις τον εαυτό σου και να χαμογελάς περισσότερο.

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
-50%
LIERAC Body Slim Cryoactive Concetrate Set 150ml
49,9 €
24,95 €
Χάπι Τιμή
-35%
KORRES Απολεπιστικό Σαπούνι Μασάζ με Κόκκους Φυκιών και Καφεϊνη 125gr
4,85 €
3,15 €
Χάπι Τιμή