Χάπι ή Αναβράζον; Τι λες να πάρω;
Στο σημερινό βίντεο θα αναλύσουμε 5 αλήθειες για τα αναβράζοντα δισκία.
Χάπι ή Αναβράζον; Τι λες να πάρω;
Στο σημερινό βίντεο θα αναλύσουμε 5 αλήθειες για τα αναβράζοντα δισκία.
Χάπι ή Αναβράζον; Τι λες να πάρω;
Στο σημερινό βίντεο θα αναλύσουμε 5 αλήθειες για τα αναβράζοντα δισκία. Η 5η αλήθεια είναι τολμηρή και δεν θα στην πει κανείς, γι αυτό μείνε ως το τέλος για να ξέρεις τι να επιλέγεις και γιατί.
Φύγαμε, αλήθεια ΝΟ1. Γρήγορη δράση.
Τα αναβράζοντα δισκία με το που έρθουν σε επαφή με το νερό απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα και λιώνουν. Έτσι απορροφώνται γρηγορότερα και δρουν γρηγορότερα συγκριτικά με ένα κοινό χάπι που πρέπει πρώτα να περάσει μέσα μας, να αποσαρθρωθεί και μετά να ξεκινήσει να απορροφάται. Βέβαια να ομολογήσουμε ότι κάποιες φορές επιθυμούμε παρατεταμένη δράση. Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε σταδιακά και ελεγχόμενα στον οργανισμό μας τα διάφορα συστατικά και αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε με τα αναβράζοντα.
Δες Συμπληρώματα Διατροφής με Αναβράζοντα
Αλήθεια ΝΟ2. Ευκολία χρήσης
Ένας στους τρεις ανθρώπους έχει δυσκολία στην κατάποση. Τα αναβράζοντα στο κάνουν εύκολο. Τα καταναλώνεις πιο ευχάριστα αν μη τι άλλο, έχουν ωραία γεύση και μάλιστα παρατηρούνται λιγότερες πιθανότητες για ενοχλήσεις στο στομάχι.
Αλήθεια ΝΟ3. Ενυδάτωση οργανισμού.
Με ένα χάπι θα πιεις 2-3 γουλίτσες νερό, με ένα αναβράζον δισκίο θα πιεις τουλάχιστον 1 ποτήρι. Άρα και λαμβάνεις τα οφέλη από αυτό που πήρες και ενυδατώνεσαι. Θα λέγαμε λοιπόν ότι τα αναβράζοντα είναι μια έξυπνη λύση για εκείνους που δεν καταναλώνουν πολλά υγρά.
Εσύ άραγε τι προτιμάς, χάπι ή αναβράζον; Πες μας στα σχόλια.
Προχωράμε αλήθεια ΝΟ4. Περιορισμένα συστατικά.
Αν ψάχνεις για συμπλήρωμα διατροφής και σκέφτεσαι τα αναβράζοντα άκου το εξής: δεν θα βρεις σύνθετες φόρμουλες που να περιέχουν πολλά διαφορετικά συστατικά, μεγάλες δόσεις, βότανα, προβιοτικά, λιπαρά οξέα. Τα αναβράζοντα είναι πιο απλά στη σύστασή τους - το οποίο δεν είναι απαραίτητα “κακό”, αλλά πρέπει να το γνωρίζεις.
Δες συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά ή συμπληρώματα με ωμέγα 3-λιπαρά οξέα
Και τέλος αλήθεια ΝΟ5. Τι παρενέργειες έχουν τα Αναβράζοντα;
Τα αναβράζοντα δισκία περιέχουν νάτριο - το γνωστό νάτριο που περιέχεται και στο μαγειρικό αλάτι. Με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συστήνεται να καταναλώνουμε μέχρι 2.300mg νατρίου ημερησίως και ιδανικά να στοχεύουμε στα 1.500mg. Ένα αναβράζον δισκίο - για παράδειγμα παρακεταμόλης - περιέχει περίπου 450mg νατρίου. Ας κάνουμε τα μαθηματικά: Αν πάρεις 1 αναβράζον δισκίο παρακεταμόλης το πρωί και άλλο 1 το βράδυ και ενδιάμεσα πιεις μια βιταμινούλα C αναβράζουσα μόνο από αυτά έχεις φτάσεις στα επιθυμητά όρια νατρίου. Χωρίς να συμπεριλάβουμε το αλάτι από το φαγητό σου. Και που είναι το κακό;
Το πολύ νάτριο είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα τόσο σε ασθενείς με ιστορικό υπέρτασης όσο και στον υγιή πληθυσμό.
Και που καταλήγουμε, τι είναι καλύτερο το χάπι ή το αναβράζον;
Όλοι μας καλούμαστε να αποφεύγουμε την περιττή κατανάλωση νατρίου γενικά και ναι, να χρησιμοποιούμε τα αναβράζοντα δισκία, αλλά προσέχοντας τη συχνότητα.
Αυτό ήταν! Ένα αναβράζον βιντεάκι έφτασε στο τέλος του.
Φαντάζομαι θα σε ενδιαφέρει να δεις και το βίντεο Γιατί Δεν προτείνω Βιταμίνες σε Ζελεδάκια.