CAPRICARE No1 400GR ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ
CAPRICARE Γάλα σε Σκόνη 1ης Βρεφικής Ηλικίας 0m+ 400gr

Γάλα σε σκόνη για την πλήρη διατροφική κάλυψη βρεφών από τη γέννηση & μέχρι τον 6ο μήνα.

 

ID:
9421025231490
Απόθεμα: Διαθέσιμο :)
14,19 €
Add to wishlist
min
plus
Themistoklis Tsitsos
ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ

Κάλεσέ μας στο 210 300 3521

EXTRA INFO
CAPRICARE Γάλα σε Σκόνη 1ης Βρεφικής Ηλικίας 0m+ 400gr

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • Το 1ο γάλα για βρέφη από τη γέννηση με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα.
  • Γάλα σε σκόνη για την πλήρη διατροφική κάλυψη βρεφών από τη γέννηση και μέχρι τον 6ο μήνα.
  • Σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τα βρεφικά γάλατα και το μόνο κλινικά αξιολογημένο από τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τροφίμων.
  • Παρασκευάζεται από την παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή βρεφικών γαλάτων από πλήρες κατσικίσιο γάλα, Dairy Goat Co-operative (DGC) Νέας Ζηλανδίας.
  • Η μοναδική και καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής της DGC (Εκτροφή - Άρμεγμα - Παραγωγή σκόνης γάλακτος - Κατασκευή υλικών συσκευασίας - Εγκυτίωση - Αποδέσμευση) εξασφαλίζει τα μέγιστα οφέλη από τις φυσικές ιδιότητες του πλήρους κατσικίσιου γάλακτος στο τελικό προϊόν.
  • Το πλήρες γάλα είναι το βασικό συστατικό των βρεφικών γαλάτων Capricare®
  • Το κατσικίσιο γάλα είναι πηγή πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων και μιας σειράς άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.
  • Μια βασική διαφορά μεταξύ του κατσικίσιου και του αγελαδινού γάλακτος είναι οι πρωτεΐνες και τα λίπη.
  • Μια άλλη διαφορά είναι η διαδικασία της γαλακτοφορίας: το κατσικίσιο γάλα εκκρίνεται κυρίως με μια διαδικασία που λέγεται «αποκρινής» και το αγελαδινό γάλα εκκρίνεται αποκλειστικά με μια διαδικασία που λέγεται «μεροκρινής».
  • Πέψη:
  • Το βρεφικό γάλα Capricare® με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα, παρασκευάζεται με τις φυσικές πρωτεΐνες του πλήρους κατσικίσιου γάλακτος οι οποίες έχουν την ιδιότητα να σχηματίζουν ένα πορώδες πήγμα στο στομάχι του βρέφους.
  • Βρεφικό γάλα από αγελαδινό γάλα.
  • Βρεφικό γάλα από κατσικίσιο γάλα.
  • Πρωτεΐνες:
  • Το γάλα περιέχει καζεΐνες και πρωτεΐνες ορού γάλακτος.
  • Υπάρχουν 4 καζεΐνες:
  • Η αs1-καζεΐνη, η αs2-καζεΐνη, η β- καζεΐνη και η κ-καζεΐνη, καθώς και 2 κύριες πρωτεΐνες ορού γάλακτος: η β-λακτογλοβουλίνη και η α-λακταλβουμίνη.
  • Το κατσικίσιο γάλα περιέχει συνήθως πολύ λιγότερη αs1-καζεΐνη και περισσότερη β-καζεΐνη σε σχέση με το αγελαδινό γάλα.
  • Δεν είναι όλα τα κατσικίσια γάλατα ίδια.
  • Κατσίκες διαφορετικής ράτσας και με διαφορετικά γονίδια παράγουν πολύ υψηλά επίπεδα αs1- καζεΐνης παρόμοια με αυτά των αγελάδων.
  • Οι κτηνοτρόφοι που προμηθεύουν το κατσικίσιο γάλα για τα βρεφικά γάλατα Capricare® επιλέγουν κατσίκες βάσει των χαμηλών επιπέδων αs1- καζεΐνης που περιέχεται στο γάλα τους.
  • Λίπη:
  • Τα λίπη στο γάλα, αποτελούνται από περίπου 30 διαφορετικά λιπαρά οξέα.
  • Το κατσικίσιο γάλα περιέχει διπλάσια ποσότητα λιπαρών οξέων μέσης αλύσου (καπρονικό οξύ C6:0, καπρυλικό οξύ C8:0 και καπρικό οξύ C10:0) σε σχέση με το αγελαδινό γάλα.
  • Τα λιπαρά οξέα μέσης αλύσου (MCTs) πέπτονται ευκολότερα από τα μακρύτερα κορεσμένα λιπαρά οξέα.
  • Διαδικασία έκκρισης του γάλακτος.
  • Όταν το γάλα παράγεται μέσα στο μαστικό αδένα του στήθους σχηματίζει μικροσκοπικά σταγονίδια μέσα στα κύτταρα.
  • Τα μικροσταγονίδια του γάλακτος που περιέχουν πρωτεΐνες απελευθερώνονται από τις μαστικές κυψελίδες με δύο τρόπους:
  • Μεροκρινή έκκριση, όπου τα μικροσταγονίδια του γάλακτος ενώνονται με τη μεμβράνη του κυττάρου για την απελευθέρωση του περιεχομένου χωρίς να χάνονται άλλα συστατικά του κυττάρου.
  • Αποκρινή έκκριση, όπου τα μικροσταγονίδια του γάλακτος εκκρίνονται από τα κύτταρα μαζί με μέρος του περιεχομένου των κυττάρων.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Αποστείρωση:
  • Να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν ετοιμάσετε το γεύμα του μωρού σας.
  • Να αποστειρώνετε όλα τα σκεύη σε εγκεκριμένο αποστειρωτήρα ή με βρασμό για 10 λεπτά. Βράστε φρέσκο νερό και αφήστε το να κρυώσει, έως ότου γίνει χλιαρό (περίπου 40°C). Προσθέστε τη σωστή ποσότητα χλιαρού νερού σε ένα αποστειρωμένο μπιμπερό.
  • Μέτρηση:
  • Χρησιμοποιώντας τη μεζούρα Capricare®, γεμίστε απαλά με σκόνη και αφαιρέστε τη σκόνη που περισσεύει.
  • Μην πιέζετε τη σκόνη στη μεζούρα.
  • Προσθέστε τη σωστή ποσότητα σκόνης στο βρασμένο χλιαρό νερό.
  • Ετοιμασία:
  • Κλείστε το μπιμπερό.
  • Ανακινήστε αμέσως καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η σκόνη.
  • Δοκιμή:
  • Ελέγξτε τη θερμοκρασία του έτοιμου γάλακτος ρίχνοντας μερικές σταγόνες στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας.
  • Το γάλα θα πρέπει να είναι χλιαρό.
  • Να ετοιμάζετε τo γεύμα λίγο πριν το τάϊσμα του μωρού σας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 400gr