01 Απρ 2021
Αποσυμφορητικά Spray VS Spray με Κορτιζόνη | Αντιισταμινικά & Αλλεργική Ρινίτιδα

Για σήμερα σου έχω ξεχωρίσει τα top μυστικά μου με πραγματική αξία για εσένα σχετικά με τα αποσυμφορητικά σπρέι μύτης και τα αντιισταμινικά χάπια. Αψού!

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Για σήμερα σου έχω ξεχωρίσει τα top μυστικά μου με πραγματική αξία για εσένα σχετικά με τα αποσυμφορητικά σπρέι μύτης και τα αντιισταμινικά χάπια. Αψού!

ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

-Αν στο κατώφλι της άνοιξης κάθε χρόνο υποφέρεις από φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση, καταρροή, κνησμό στο δέρμα… 
-Έχει κι άλλο;
-…δακρυσμένα μάτια ακόμη και μαύρους κύκλους. Αν δεν μπορείς να απολαύσεις τη γέννηση των φρέσκων λουλουδιών…|
-Πολύ ρομαντικό.
-Και να μυρίσεις τα αρώματά τους στη φύση. Αν ανήκεις κι εσύ όπως κι εγώ στα εκατομμύρια κόσμου που ταλαιπωρείται από αλλεργική ρινίτιδα, Καλωσήρθες, αυτό το βίντεο είναι το αντιισταμινικό Χάπι σου. Είμαι ο Θεμιστοκλής Τσίτσος και είμαι Φαρμακοποιός #ΕίμαιΧάπι ΕΣΥ; Για σήμερα σου έχω ξεχωρίσει τα top μυστικά μου με πραγματική αξία για εσένα σχετικά με τα αποσυμφορητικά σπρέι μύτης και τα αντιισταμινικά χάπια. Ο σκοπός είναι να τα λαμβάνεις σωστά και με ασφάλεια και να έχεις πραγματική και έγκαιρη ανακούφιση, γι’ αυτό μείνε να δεις το βίντεο ως το τέλος. Αψού!

Τι συμβαίνει στην Αλλεργική Ρινίτιδα; Θα ξεκινήσω με αυτό για να έχουμε όλοι μια εικόνα για τι πράγμα μιλάμε.

Είσαι σπίτι. Ανοίγεις το παράθυρο, τεντώνεσαι παίρνεις φόρα και κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο youtube για να μ’έχεις από κοντά. Ύστερα παίρνεις μια βαθιά εισπνοή μέσα σου και αρχίζεις να φτερνίζεσαι, να φτερνίζεσαι, να φτερνίζεσαι και μουρμουράς τι το ‘θελα και το άνοιξα το ρημάδι το παράθυρο. Άρα εκείνο που συμβαίνει είναι μια υπεραντίδραση του οργανισμού στα αλλεργιογόνα. Το ανοσοποιητικό αναγνωρίζει κάποιους εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η γύρη, τους αναγνωρίζει ως εισβολείς. Παρεξηγείται, τσαντίζεται που τον ενοχλούν, ενεργοποιείται και παράγει αντισώματα. Αμύνεται, χωρίς στην πραγματικότητα να δέχεται επίθεση. Παράξενο ε; Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται φλεγμονή, να απελευθερώνεται ισταμίνη και να οδηγούμαστε σε αλλεργική αντίδραση με τα γνωστά σε όλους μας συμπτώματα. Δες εδώ Συμπληρώματα για Ενίσχυση Ανοσοποιητικού

Ποια είναι η Αιτία της Αλλεργίας;

Το καλύτερο φάρμακο φυσικά δεν είναι στο φαρμακείο.Το καλύτερο φάρμακο είναι να εντοπίσεις τι σου προκαλεί αλλεργία και να το αποφύγεις. Αμ δεν είναι πάντα εύκολο. Ανακάλυψε Λύσεις για Αλλεργίες, είτε πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής που θα σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματα των αλλεργιών.Είτε είναι προϊόντα για την ρινική αποσυμφόρηση που προέρχεται από αλλεργικές ρινίτιδες και πολλά ακόμα αντιαλλεργικά. Για εσένα που είσαι απαιτητικός σου έχω ετοιμάσει λοιπόν με πολλή φροντίδα ένα extra special video για τη διαχείριση της αλλεργικής ρινίτιδας με φυσικούς τρόπους και συμπληρώματα. Σε παροτρύνω να το δεις!
Σήμερα όμως σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για τα φάρμακα. Και ποιος δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσει ένα σπρέι για τη μυτούλα. Σχεδόν όλοι μας. Ξέρεις όμως τι έχεις ανάγκη; Ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά; Ξέρεις για πόσο; Αν απάντησες Ναι, ότι ξέρεις και παραμένεις μπουκωμένος ενδέχεται να χρειάζεται να επανεξετάσεις κάποια πραγματάκια.

-Απλό αποσυμφορητικό σπρέι ή σπρέι με κορτιζόνη; Τι να επιλέξω για τη μύτη; Νιώθω μπερδεμένος μες την αλλεργία μου…

-Υπέροχη ερώτηση – Εύκολη απάντηση. Ας κάνουμε ένα crash test. Να δούμε τις διαφορές και τα υπέρ και τα κατά καθενός. Σπρέι expert θα γίνεις. Φύγαμε!

Πρώτο ταχύτητα: Tα απλά αποσυμφορητικά έχουν ταχύτατη έναρξη δράσης, πολλές φορές ανακουφίζουν ακόμη και στα πρώτα 5 λεπτά. Από την άλλη τα περισσότερα κορτιζονούχα δεν έχουν γρήγορη δράση, δεν ξεμπουκώνουν άμεσα, συνεπώς δεν έχει και νόημα να προτείνονται σε οξεία φάση.
Δεύτερο διάρκεια χρήσης: Δώσε πολύ μεγάλη προσοχή εδώ. Τα απλά αποσυμφορητικά χορηγούνται για 3 έως 5 ημέρες α-υ-σ-τ-η-ρ-α, θα δούμε σε λιγάκι το λόγο. Στον αντίποδα, τα περισσότερα κορτιζονούχα προορίζονται για παρατεταμένη χρήση ακόμη και για μήνες και είναι φάρμακα πρώτης επιλογής για μέτρια προς σοβαρή αλλεργική ρινίτιδα, φυσικά πάντα με ιατρική παρακολούθηση.
Τρίτο κίνδυνοι: Κι εδώ προσοχή! Πολλά πράγματα τα αγνοούμε ή τα προσπερνάμε.

Είναι ασφαλή τα Σπρέι Μύτης;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε γενικά για ασφαλή σκευάσματα όταν γίνεται σωστή χρήση. Που δυστυχώς πολύ συχνά δεν γίνεται σωστή χρήση. Και που να τα ξέρεις όλα φίλε μου; Σε καταλαβαίνω. Επομένως προσκαλώ τον Αστυνόμο Σαΐνη να ξεδιαλύνει λίγο το μυστήριο για να παραμένουμε όλοι εμείς ασφαλείς και Χάπι.
Είναι αλήθεια ότι ίσως εκπλαγείς: Tα πιο επικίνδυνα δεν είναι τα κορτιζονούχα, τα πιο επικίνδυνα είναι τα κοινά αποσυμφορητικά που έχουμε όλοι στο μυαλό μας (otrivin, ronal, nasasyn κλπ). Να εξηγήσω. Χρήση πέραν της μιας εβδομάδας θεωρείται υπέρβαση των ορίων και όσο πιο πολύ καιρό τα χρησιμοποιείς συνεχόμενα, τόσο μεγαλύτερη δόση θα θες τελικά. Είναι μια μορφή εξάρτησης και ανοχής, το φάρμακο δεν μας καλύπτει αρκετά και θέλουμε παραπάνω. Προσωπικά το συγκεκριμένο το παθαίνω με τα μελομακάρονα. Άσχετο. 

Ποια είναι η πιο Συχνή παρενέργεια από τα Σπρέι Μύτης;

Συνηθισμένη περίπτωση είναι η λεγόμενη φαρμακευτική ρινίτιδα, όπου το ίδιο το σπρέι σε κατάχρηση, αντί να ξεμπουκώνει, μπουκώνει. Αντί να λύνει το πρόβλημα, το προκαλεί, ενώ όχι σπάνια προκύπτουν βλάβες στα κύτταρα του βλεννογόνου και περαιτέρω προβλήματα, που το απεύχομαι. Όλα όσα είπαμε μπορείς να τα αποφύγεις. Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το καρπούζι. Πολύ απλά μείνε πιστός στον κανόνα: χρήση έως 5 ημέρες. Εύκολο. Τώρα αν είσαι ήδη εξαρτημένος το μονοπάτι που θα σε “καθαρίσει”, που θα σε εξαγνίσει, είναι συνήθως να αντικαταστήσεις το σπρέι με ένα κορτιζονούχο. Έτσι δείχνουν πολλές έρευνες, σε συνεννόηση βέβαια με έναν επαγγελματία υγείας.

Η κορτιζόνη στα σπρέι μύτης είναι επικίνδυνη;

Στο απέναντι πεζοδρόμιο στέκουν τα παρεξηγημένα κορτιζονούχα σπρέι. Και μας κοιτούν όλο παράπονο! 
-Άσε το μελόδραμα η κορτιζόνη από τα σπρέι θα περάσει στο αίμα και μετά…
-Είμαι λίγο ρομαντικός τελικά. Κοίταξε να δεις, η απορρόφηση στην κυκλοφορία είναι είτε σε μηδενικές είτε σε αμελητέες ποσότητες, ως εκ τούτου δεν θα λέγαμε ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ούτε τίθεται θέμα ανοχής ούτε φαρμακευτικής ρινίτιδας εδώ. Πάει κι αυτό. 

Δες οπωσδήποτε και το βίντεο Πώς Βάζω Σωστά ένα Σπρέι Μύτης;

Πώς ξεχωρίζω τα Σπρέι Μύτης; Πώς λέγονται;

Πιθανώς να σου έχει δημιουργηθεί η απορία πώς τα λένε όλα ετούτα τα σπρέι για να τα ξεχωρίζεις. Πώς λένε το φίλο που θα σου κάνει παρέα μέχρι να ξεμπουκωθείς. Δεν γίνεται να μην ξέρεις. Για τα κοινά αποσυμφορητικά οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι είναι η οξυμεταζολίνη[Ronal] και η ξυλομεταζολίνη[Otrivin] και για τα σπρέι με κορτιζονούλα τα 3 πιο γνωστά είναι η βουδεσονίδη[Olfosonide], η (προπιονική) φλουτικαζόνη[Avamys] και η (φουροϊκή) μομεταζόνη[Nasonex]. Επιπλέον δεν γίνεται να μην ξέρεις πώς δουλεύει ο φίλος που σε γιατρεύει. Τι δουλειά κάνει, με τι ασχολείται. Μπαμ Μπαμ. Τα απλά αποσυμφορητικά δρουν κάνοντας συστολή των αγγείων και τα κορτιζονούχα ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση. Με 2 κουβέντες στα λέω, δεν έχεις παράπονο. Αναλύσαμε μέχρι στιγμής εκτενώς τα σπρέι ας πούμε δυο λογάκια και για τα αντισταμινικά χάπια.

Τι ισχύει για τα αντιισταμινικά χάπι; Είναι ασφαλή; Τι κάνουν;

Θα καταρρίψουμε κάποιους μύθους που επικρατούν και θα αποκαλύψουμε μυστικά και tips.
Έρχεσαι στο φαρμακείο και μου λες:
-Θεμιστοκλή πέρυσι έπαιρνα για τις αλλεργίες εκείνο το κουτάκι το τετράγωνο, ξέρεις μωρέ με τα μαύρα γράμματα 
-Λες και κατάλαβα τώρα
-Τέλος πάντων το πήρα και φέτος, δεν μου κάνει τίποτα. 
-Δεν σου κάνει τίποτα ε; Δεν είναι απίθανο. Φέτος δεν λειτουργεί καλά γιατί μάλλον τα συμπτώματα είναι εντονότερα. Συμβαίνει. Ζήτησε από το φαρμακοποιό σου μια εναλλακτική και πειραματίσου, έως ότου σμίξεις με εκείνο που δουλεύει για εσένα φέτος. Του χρόνου βλέπουμε.  
-Πειραματίστηκα εντάξει, κάτι έγινε αλλά μου προκαλούν υπνηλία. 
-Λογικό. Προτίμησε να το παίρνεις το βράδυ. Αλλιώς, αναζήτησε νέας γενιάς αντιισταμινικά χάπια που δεν προκαλούν υπνηλία, υπάρχουν! Και μείνε συνεπής στο πότε θα τα πάρεις και για πόσο διάστημα βάσει των οδηγιών που θα λάβεις κάθε φορά. Δες για περισσότερα το βίντεο Για Αλλεργίες τα Καλύτερα Χάπια

Πώς να χρησιμοποιώ τα αντιισταμινικά χάπι;

Ένα ακόμη μυστικό είναι η πρόληψη. Τα αντιισταμινικά είναι συνήθως πιο ευεργετικά όταν λαμβάνονται προληπτικά, λίγες μέρες πριν την έξαρση των εποχικών αλλεργιών.
Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι πολύ συχνά συνδυάζουμε χάπι μαζί με σπρέι για τη μύτη τοπικά καθότι τα χάπια από μόνα τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικά αν κύριο θέμα που σε ταλαιπωρεί είναι η ρινική συμφόρηση.
Σκέφτομαι να μη σε κουράσω με ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδείξεις. Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες όπως άλλωστε παρενέργειες έχουν και οι επιλογές στη ζωή μας.  Συμβουλέψου έναν επαγγελματία υγείας για να ακολουθείς μια σωστή αγωγή κατάλληλη για εσένα. Κι αν οι αλλεργίες επηρεάζουν τη ζωή σου, τον ύπνο σου, την ενέργεια σου και τα φάρμακα και τα tips που αναφέραμε σήμερα τα έχεις δοκιμάσει όλα και δεν έχουν λειτουργήσει, καλείσαι να εξετάσεις το θέμα με έναν αλλεργιολόγο κάνοντας ένα διαγνωστικό τεστ αλλεργίας. Υπάρχουν λύσεις: ανοσοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμός. 

Τελειώσαμε! Αψού! Σε ευχαριστώ που έφτασες ως εδώ. Δες και Τι Μπορεί να σε Σώσει από μια Ίωση;

Themistoklis Tsitsos
Ο Θεμιστοκλής Τσίτσος ως YouTuber, είναι ο δημιουργός του μεγαλύτερου καναλιού για φάρμακα στην Ελλάδα και ιδρυτής της πρωτοβουλίας #ΕίμαιΧάπι, με την οποία διαδίδει το χαμόγελο και την αισιοδοξία υποστηρίζοντας τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό GIVMED.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ON DEMAND

Επιλέγω υπεύθυνα για εσένα τα προϊόντα που χρειάζεσαι με βάση το ιστορικό σου και τις ανάγκες σου. Όπου κι αν είσαι.