Δες τα φίλτρα
Ο Θεμιστοκλής απαντά για τη Δυσανεξία στη Λακτόζη:
Τι είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και πώς προκαλείται;
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η αδυναμία του οργανισμού σου να διασπάσει τη λακτόζη, ένα σάκχαρο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Προκαλείται από την έλλειψη ή τη μειωμένη παραγωγή του ενζύμου λακτάση στο λεπτό έντερο.
Ποια είναι τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη;
Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη εμφανίζονται συνήθως 30 λεπτά έως 2 ώρες μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και περιλαμβάνουν:
Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσανεξία στη λακτόζη;
Η αντιμετώπιση της δυσανεξίας στη λακτόζη περιλαμβάνει:
Ποια συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη;
Το κύριο συμπλήρωμα για τη δυσανεξία στη λακτόζη είναι η λακτάση. Η λακτάση είναι ένα ένζυμο που διασπά τη λακτόζη σε απλούστερα σάκχαρα, τα οποία μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Μπορείς να συμβουλευτείς τον φαρμακοποιό Θεμιστοκλή Τσίτσο για εξατομικευμένη συμβουλή.